Negatief zelfbeeld - Manja Neef
Ook interessant > Begeleide zelfhulp ter bevordering van het zelfvertrouwen

Onderzoek: bevorderen van zelfvertrouwen bij jongeren

Door Maastricht University wordt in een RCT de effectiviteit onderzocht van een interventie gericht op versterking van het zelfvertrouwen bij jongeren tussen 12 en 26 jaar die negatieve levensgebeurtenissen hebben meegemaakt.
 

Achtergrond

Een trauma in de jeugd kan leiden tot psychische problemen in de volwassenheid. De jeugd is een kritieke periode voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen en een trauma in deze periode heeft een sterk negatief effect op het zelfvertrouwen. Een interventie gericht op het verbeteren van het zelfbeeld zou dus de kans op het ontwikkelen van psychische problemen verkleinen.

 

Opzet

De SELFIE-interventie is een begeleide zelfhulp interventie die wordt aangeboden via een smartphone app, waarmee de jongere kan werken aan een beter zelfbeeld door middel van gepersonaliseerde oefeningen en zelfgekozen doelen. Er wordt geen aandacht besteed aan het negatieve zelfbeeld, maar des te meer aan het opbouwen van een positief zelfbeeld.
 
Tip: deze website werkt wel op systemen met een smal scherm zoals een smartphone, maar je kunt hem beter gebruiken op een computer of tablet.

Hint: this website does work on a smartphone screen, but we recommend that you use a computer or tablet.